Groepsbijeenkomsten

De groepsbijeenkomsten dienen ter voeding en inspiratie voor de reis die wij allen maken. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en vanuit hun eigen kennis en ervaring kunnen delen wat hen beweegt. Er is ruimte voor meditatie, oefeningen en persoonlijke inbreng.  

Data voor groepsbijeenkomsten voor 2017 volgen in december.  Kosten € 15,- 

Voor wie wil is er van 13 - 15 uur nog een Pot Luck lunch. 

Programma:

11 uur      koffie/thee

11.15       deelronde

12 uur      pauze

12.15       oefening

13 uur      lunch 

14 uur      uitwisseling

 

Ter inspiratie een verhaaltje dat ik deze zomer hoorde en een thema:

Een jongetje op Bakkum lag in de hangmat naar de sterren en de maan te kijken en zei tegen zijn vader:  

"Ah pappa, nu begrijp ik wat ze bedoelen met 'heelal'."

 

Thema: Verantwoordelijkheid 

(Responsability, ofwel the Ability to Respond).

Bij verantwoordelijkheid denk je al snel aan je eigen geld verdienen, op eigen benen staan. Dat kan veel verwarring geven als je ziek in bed ligt en niet in staat bent om in dit opzicht je verantwoordelijkheden te dragen.... Of nog erger, je wordt verantwoordelijk gehouden voor het feit dat je ziek bent, het is allemaal je eigen schuld, je hebt gefaald etc. etc. 

Wen.jpg

De juiste betekenis van het woord vind ik meer terug in de engelse vertaling 'responsability' ofwel the ‘ability to respond’. Dit vraagt om 'responsiveness to what is needed', om afstemmen op dat wat nodig is, zoals een moeder intuïtief afstemt op de behoeften van haar baby. 

Deze fijngevoelige afstemming is nodig als je Lyme hebt, want je zenuwstelsel en spijsvertering worden weer net zo gevoelig als toen je een baby was... We raken snel overprikkeld, en kunnen ons totaal 'overwhelmed' voelen. 

Cruciaal is dan het besef dat ons lichaam voelt als dat van een baby, maar dat we die niet zijn, ons steeds weer te herinneren dat wij het bewustzijn zijn, de liefde, de moeder die haar baby gerust kan stellen en welkom kan heten met alles wat er is. 

Als we het onderscheid tussen onze ervaring en de identificatie ermee in dit soort situaties niet zo helder hebben kunnen we in allerlei oude overlevingsstructuren vervallen en geregeerd worden door angst, stress en oordelen. Dat maakt het extra pijnlijk en is schadelijk voor onze gezondheid, een lastige fuik. 

Zelf ervaar ik mijn eigen handen als een helende support hierin, die kan ik leggen waar nodig, en dan ervaart ook mijn lichaam dat er een volwassene is die in staat is aanwezig te zijn bij de pijn, kou, hetgeen ik op dat moment ervaar. Daar waar ik mijzelf werkelijk ontmoet, ontspant er iets en komt er beweging, het onderscheid tussen mijn hand en mijn lichaam verdwiint. 

Werkelijk verantwoordelijkheid nemen betekent voor mij bereid zijn onze wonden onder ogen te zien en helemaal te ervaren, zodat zij kunnen helen, weer op kunnen gaan in het geheel. Ik kijk ernaar uit onze reizen en ervaringen te delen en jullie, net als mezelf, te ontmoeten precies daar waar je bent.

NB: iemand uit onze cirkel heeft een prachtig boek geschreven: “Het Licht van de Ziel, bij menselijk lijden. In het perspectief van de Akasha Kronieken”. http://www.akasha-praktijk.com/boek/

Laat ook even weten als je wel wil, maar niet kan komen, dan kan je op afstand deel uitmaken van de cirkel.

Hartegroet,

Wendela 

 

Voor een verslag: Groepsbijeenkomst 1 februari 2015

 

Achtergrond: Van Licht op Lyme, naar Licht in Lyme:

'Licht op Lyme' is tevens de titel van mijn verhaal in de bundel die op 11 maart 2015 is verschenen. Ik voel me erg vereerd dat Tamara de titel van mijn verhaal heeft overgenomen als titel voor dit Ankertje en ik heb de domeinnaam 'Licht op Lyme' aan haar overgedragen. De bijeenkomsten zijn inmiddels van een meer onderzoekend en inventariserend karakter geëvolueerd naar een veld, waarin het delen vanuit de directe ervaring centraal staat. Waar 'Licht op Lyme' stond voor waarheidsvinding over Lyme, staat 'Licht in Lyme' voor de waarheidsvinding in ons eigen proces, een veld van bewustzijn in verbinding.

 

Persoonlijke Begeleiding

In de sessie staat open onderzoek naar jouw weg van genezing centraal.  Ik ondersteun je om helder aanwezig te zijn bij alles wat zich aandient en maak daarbij gebruik van dialoog, massage, adem en beweging. Als je niet in staat bent om te reizen, kun je telefonisch contact opnemen om te kijken wat er wel mogelijk is. De eerste sessie duurt 1,5 uur, en kost € 75,-. vervolgsessies € 50,- per uur.

 

Wat komt aan bod tijdens een sessie?

Herstellen van de ziekte van Lyme is complex, omdat de borrelia chaos in je lichaam en leven creëert. Het raakt alle facetten van ons leven: werk/studie, vrienden/gezin, bioritme, bewegingsvrijheid.  Er is geen pilletje dat het voor je oplost....

Er zijn wel veel vragen: Hoe vind ik de behandeling die bij me past? Hoe weet ik of iets werkt als ik er in eerste instantie alleen maar zieker van wordt? Hoe verander ik mijn eet en drink gewoontes? Hoe neem ik op tijd rust?  Hoe vermijd ik stress, als ik hier al zo gestressed van raak?

Ik help je een plan op te stellen, de dingen op een rijtje te zetten. Wat heeft nu prioriteit? Voedingssuplementen, een sapmachine, een waterfilter, bescherming tegen straling, en zo ja, hoe dan....? Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. 

En last but not least: Hoe ga ik om met de pijn, angst, boosheid, teleurstelling, frustratie en het verdriet dat ik tegenkom? Als je langdurig en/of ernstig ziek bent kom je allerlei emoties tegen. Het is belangrijk deze emoties niet te onderdrukken, dat leidt letterlijk tot nog meer verzuring van het lichaam. Emoties hebben een boodschap,  ze willen je iets vertellen. Op het moment dat je ze helemaal waar laat zijn, komt deze informatie beschikbaar, er ontstaat meer helderheid en je kunt bewustere keuzes maken. Het is belangrijk dat de focus bij jouw heling ligt en niet versnipperd raakt in praktische oplossingen.

De belangrijkste bron van kracht is het vertrouwen dat het proces van genezing zich zal ontvouwen.

Volgende bijeenkoms: data 2017 volgen in december.