Genezen van Lyme. Hoe doe je dat?

Diagnose

Genezing begint met het herkennen en erkennen van de oorzaak. Borrelia burgdorferi, de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, is een spirocheet. Deze spiraalvormige bacterie kun je met je eigen ogen zien onder een donkerveld microscoop. Zo heeft dokter Burgdorferi de bacterie destijds ook ontdekt. De bacterie komt oorspronkelijk alleen bij herten voor. Zij worden in tegenstelling tot paarden en andere dieren niet ziek, maar krijgen een gewei...

Genezing

Een zeer recente borrelia infectie kan antibiotica behandeld worden. Een borrelia die wat dieper in het lichaam zit, is vaak onbereikbaar en/of resistent voor dit medicijn en het reguliere circuit biedt nog geen alternatief. Ten onrechte, want genezing is goed mogelijk, het vraagt alleen een grondige aanpak op alle fronten:

  • de bacterie en evt. co-infecties effectief en langdurig behandelen.
  • Dit kan o.a. met frequenties zoals bioresonantie en biofotonen en natuurlijke middelen zoals samento, artemisia, banderol, kaardenbol.
  • de toxines die daarbij vrijkomen zorgvuldig en gedoseerd afvoeren.. Dit ontgiftingsproces kun je op allerlei manieren ondersteunen, o.a. met koffieklysma's, chlorella, burbur, pinella en veel water! 
  • het immuunsysteem versterken, d.m.v. adem, beweging, meditatie en voedingssupplementen.
  • je dagelijks leven zodanig inrichten dat je kunt herstellen, denk aan: minder stress, een ander ritme, wijziging in je voedingspatroon, i.g.v. een neuroborrelia: ontlasten van een ontstoken zenuwstelsel (overgevoeligheid voor straling e.a. prikkels), overgevoeligheid voor stof, rook, uitlaatgassen en bepaald voedsel., i.g.v. een borreliainfectie in de gewrichten, zorgen voor vochtafvoer, goede doorstroming.
  • wanneer de borrelia afgebroken is, kan het lichaam en met name het zenuwstelsel langzaam tot rust komen en herstellen m.b.v. meditatie, aardingsoefeningen, (voet)massage, Ito thermie, adem, beweging
  • de balans herstellen in lichaam, geest en ziel

Herstellen van een chronische Lyme vraagt een maximale inzet op mentaal, fysiek en emotioneel niveau.  Topsport dus, maar dan wat veelzijdiger. Jij gaat genezen, niemand kan dat voor je doen. 

Je bent tevens pionier en onderzoeker, want over toxines en straling, en het kwijtraken daarvan is nog niet zoveel bekend; de informatie en oplossingen die geboden worden zijn vaak kostbaar en tegenstrijdig. Het is dus een flinke klus om hier je eigen weg in te vinden, helemaal met een hoofd vol gruis, zoals dat kan voelen als je lyme hebt. 

Lyme kan kan ook betekenen dat je het ene moment te accepteren hebt dat je niets anders kunt dan in een bed liggen,  maar dat je het volgende moment even flink moet doorzetten om een dieet vol te houden, veilig thuis te komen of lichaamsoefeningen te doen.

In alle gevallen betekent het dat je teleurstellingen te incasseren hebt, niet alleen van jezelf, ook van de mensen om je heen. Dit alles wordt een stuk gemakkelijker als je doelgericht te werk kunt gaan en je ziekte kunt zien als een zinvol proces, een levensles waar je aan kunt groeien, een weg naar heelheid van jou als mens.

Ik ben na 35 zoek- en puzzelwerk genezen van Lyme, en elke dag dankbaar dat ik steeds sterker, energieker en vrolijker word. Twee keer per week Bikram yoga, had ik jarenlang niet voor mogelijk gehouden! De afgelopen 20 jaar heb ik veel kennis, ervaring en inspiratie opgedaan. Ik voel me erg rijk met de inzichten die ik heb verworven en dankbaar dat ik mensen op hun weg naar genezing kan begeleiden.