Licht

Lyme blijkt goed te genezen met biofotonen, een therapie die het licht in onze cellen harmoniseert.

Elke cel in ons lichaam straalt lichtemissies (biofotonen) uit. Een verstoring in de balans van de biofotonen door bacteriën, toxinen, virussen, parasieten of elektromagnetische straling veroorzaakt een storing in de cel.

Alle levende planten en dieren, van eencelligen tot complexe wezens zoals wij, stralen licht uit vanuit hun kern. Onze kern, ons zwaartepunt bevindt zich middenin in onze buik, dit punt wordt ook wel aangeduid als hara, tan t'ien, kath, basis, of thuis. Daar bevinden zich onze grootste botten en spieren, vanuit die plek leven en bewegen wij.

De Westerse mens is steeds meer gaan denken en zich zelfs met zijn gedachten gaan identificeren. Het centrum van waaruit hij leeft, is wat omhoog verplaatst. Dit creëert vaak spanning in nek en schouders, maar de meeste mensen lijken daar niet zoveel last van te hebben en functioneren ogenschijnlijk prima.

De borrelia maakt dit onmogelijk, het creëert chaos in alle lagen van ons systeem, vandaar de naam multisysteemziekte. Er ontstaat er een mist in ons hoofd, we kunnen we niet helder meer denken, niet goed lezen, niet achter een computerscherm zitten, we worden misselijk en duizelig in ruimtes met weinig zuurstof. De spierspanning in ons lichaam wordt pijnlijk, zo niet ondragelijk, we kunnen ons amper nog bewegen. We verlangen alleen nog maar naar natuur, rust, en stilte.

De Borrelia spint ons in en legt ons lam, totdat we vanuit heelheid in onszelf de borrelia overwinnen.

Sluwheid versus Intelligentie?

Borrelia blijkt onze Westerse geneeskunst, en onze mind te slim af te zijn. Het weet zelfs de meest ervaren therapeuten en onderzoekers aardig om de tuin te leiden. Maar er is ook goed nieuws. Onze ware natuur is 1000 malen intelligenter dan borrelia! Zoals een vogel weet hoe hij zijn nest aan de andere kant van de wereld terug kan vinden, navigeren wij door het borrelia oerwoud heen. Door de weg terug te vinden naar onze basis, de zetel van de onmetelijke intelligentie van ons bewustzijn, keert langzaam de orde terug in ons systeem.

Lyme geneest als ons licht weer homogeen kan stralen, als wij bewust in ons lichaam aanwezig zijn. We kunnen niet meer terug naar wie we dachten te zijn, we kunnen alleen maar worden wie we werkelijk zijn.

Om de Lyme te overwinnen hebben we een krachtig onderscheidend bewustzijn nodig, in het boeddhisme de Mahakala genoemd, in het Hindoeïsme de godin Kali. Het is de kracht die door alles heenkijkt wat niet echt is, waarheid onderscheidt van illusie. Dit is een kracht waar we vaak bang voor zijn, want in zijn vervormingen kan hij zich manifesteren als woede of zelfs haat. Voor lyme patiënten vormen deze emoties belangrijke ingangen naar de weg naar genezing, daar zit de kracht verborgen die door de duisternis heen kan breken.

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar als we de uitnodiging aannemen komen we tot een heelheid die we vaak voor de Lyme niet konden ervaren. We beseffen dat wij het licht zijn, en dat we mogen stralen!